Hoe was je dag? Hoe vaak is die vraag al niet aan jou gesteld? Jouw antwoord ligt ook voor de hand: ‘drukdrukdruk en eigenlijk moet ik vanavond nog iets afronden’.

Veel ondernemers hebben met stress en een flinke werkdruk te maken. Drie tips voor een goede nachtrust!

Stress, hoge werkdruk en een gejaagd ondernemersleven leiden vaak tot slecht slapen. En na te weinig uren slaap begin je de volgende dag al met een fysieke en mentale achterstand. En dat gaat zo maar door. Er is maar één oplossing: doorbreek deze vicieuze cirkel! Maar hoe?

Nodige rust

Gemiddeld genomen heeft een mens 7 à 8 uur slaap per dag nodig. Behalve om je lichaam en geest de nodige rust te geven, heeft voldoende slaap ook op andere zaken een goede uitwerking. Zo ben je minder prikkelbaar, minder vaak ziek en kun jij je beter concentreren. Voldoende slaap is ook van invloed op je voedselverwerking en op het vernieuwen van huid- en haarcellen.

Handige tips voor een goede nachtrust:

Neem je werk niet mee naar huis

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer het maar eens. Ruim aan het eind van de dag jouw bureau op, dat geeft sowieso een opgeruimd gevoel en laat je spullen achter op kantoor. Het werk loopt niet weg en je bent er ’s avonds - vermoeid op de bank - ongetwijfeld veel meer tijd mee kwijt om het af te maken.

Bewuste sluiting van jouw werkdag

Sluit jouw werkdag bewust af, bijvoorbeeld door je computer af te sluiten, het antwoordapparaat in te schakelen, het alarm erop te zetten en je kantoor af te sluiten. Het lijkt een overdreven ritueel, maar het werkt wel.

Focus op successen

Probeer tijdens het avondeten niet te verzanden in negatieve zaken uit je werkdag, zoals: lastige klanten, te late leveringen of internetstoringen. Jouw klaagzang heeft ongetwijfeld ook een negatieve invloed op het verhaal van je partner. Focus je op de zaken die goed zijn gegaan en de zakelijke successen die je hebt geboekt. Dat slaapt een stuk lekkerder.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top