De afbeelding bij een artikel in de nieuwbrief spreekt klanten vaak nog meer aan dan de tekst. De foto of illustratie is dus erg belangrijk om de interesse van klanten te wekken om de tekst te lezen.

Maak je zelf een artikel, zorg dan voor een goede afbeelding. Waar moet je op letten?

Aantrekkelijk

Zorg dat de afbeelding de boodschap in je nieuwsbrief verduidelijkt of versterkt. Het hoeft dus niet altijd een foto te zijn, een illustratie kan ook erg tot de verbeelding spreken. Bovendien is het belangrijk dat de afbeelding er aantrekkelijk uitziet. Zo zijn je klanten sneller geneigd een artikel te lezen.

Grootte

De afbeelding moet groot genoeg zijn. De grootte wordt meestal uitgedrukt in het aantal pixels. Als een afbeelding te klein is, kan het er korrelig uitzien. Een te grote afbeelding is vaak ook niet goed want dan duurt het te lang voordat deze geladen is op een smartphone.

Wil je het artikel ook delen op social media? Bekijk dan goed welke afmeting het best gebruikt kan worden bij welk kanaal, dit kan namelijk verschillen.

Gebruiksrechten

Google Images lijkt de ideale plek om afbeeldingen te zoeken, maar dat is niet zo. Veel mensen weten namelijk niet dat de meeste afbeeldingen die je daar vindt, niet rechtenvrij zijn. Dat betekent dat je deze niet mag gebruiken zonder toestemming van de fotograaf. Vaak moet je er dan ook voor betalen.

Er zijn verschillende sites waar je wel gratis afbeeldingen kan downloaden die je mag gebruiken zonder bronvermelding. Een van deze sites is https://pixabay.com/nl/

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top