Steeds meer mensen gaan weer één of meerdere dagen per week naar kantoor. Na ruim een jaar thuiswerken kijken veel mensen daar ook naar uit. Maar bij een dagje werken op kantoor horen ook de nodige jeukwoorden die we alleen in een werkomgeving gebruiken.

Kun jij ze al raden?

Van die standaard woorden of uitdrukkingen die we alléén op kantoor gebruiken, iedereen kent er wel een paar. In een omgeving waarin je ieder uur wel z’n term voorbij hoort komen, is het moeilijk om ze zelf niet te gebruiken. Toch krijgen we jeuk van woorden als commitment en uitdrukkingen als ‘ergens op schieten’.

De acht meest voorkomende kantoortermen (die vaak ook heel irritant zijn):

 • Ergens een plasje over doen
  Verschillende mensen moeten nog naar een document kijken en er hun mening over geven, maar een plasje doen?!
 • Een agendapunt aftikken
  Een veelgehoorde term voor een activiteit die we graag doen: een bepaalde actie uitvoeren en daarna van je to do-lijstje strepen.
 • Een onderwerp parkeren
  Komen mensen er even niet meer uit, dan wordt het onderwerp geparkeerd. Dat is in sommige gevallen best een goede optie, maar die term…
 • Ergens op schieten
  Als er een presentatie of ander document is opgesteld, moeten veel mensen daar vaak nog iets van vinden. Als er geen plasje over gedaan wordt, dan kunnen we er wel op schieten. Eigenlijk willen we gewoon nog even onze mening en input geven.
 • Een lijntje uitgooien
  Wanneer we alvast contact zoeken met iemand om een proces in werking te stellen, dan gooien we een lijntje uit.
 • Iets over de schutting gooien
  Bepaalde taken doorspelen aan collega’s is belangrijk. Iedereen heeft zo zijn eigen takenpakket natuurlijk. Maar waar die schuttingen vandaan komen…
 • Commitment
  Al die Engelse termen maken zaken vaak onnodig ingewikkeld. Toewijding is toch ook een mooi woord?
 • Iets aanjagen
  Een bepaald traject of evenement extra onder de aandacht brengen dat noemen we op kantoor ‘aanjagen’. Maar waarom zo’ n gejaagde term?

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top