Ben jij ook snel afgeleid? Het is een probleem dat veel ondernemers ervaren. De hele dag rinkelt je telefoon en je mailbox blijft maar vol stromen. Om nog maar te zwijgen over die enorme takenlijst.

Hoe zorg je voor focus?

Bepaal een doel

Doelen vaststellen is heel belangrijk. Het lijkt voor de hand liggend, maar veel ondernemers lopen eraan voorbij. Door een doel vast te stellen voor een jaar, maand of week is het makkelijker om te concentreren op de taken die daartoe leiden. Denk aan een groot maar toch haalbaar doel, zoals het binnenhalen van een bepaalde klant of het halen van een bepaalde omzet.

Is het doel te groot om in één keer te behalen? Maak dan een stappenplan zodat je via kleinere stappen het uiteindelijke doel kunt bereiken.

Maak een takenlijst

Als ondernemer staan er meestal een hele hoop taken op je to-do lijst. De een is vaak urgenter dan de ander. Begin de dag daarom met de taak die de meeste prioriteit heeft. Zorg dat er weinig afleiding is wanneer je met die taak bezig bent, zet je telefoon bijvoorbeeld op stil. Zo kun je echt geconcentreerd en daarmee efficiënt werken.

Merk je dat je vaak afgeleid bent door bijvoorbeeld social media of binnenkomende mails? Plan dan een moment op de dag in waarop je hier aandacht aan besteed. De rest van de dag kun je dan geconcentreerder aan andere taken werken.

Zorg goed voor jezelf

Een gezond eetpatroon en slaapritme helpen je om geconcentreerd te werken. Zorg daarom dat je genoeg water drinkt op een dag en dat je gezond eet. Genoeg voedingsstoffen en een nachtrust van minimaal zeven uur zorgen ervoor dat je actiever bent gedurende de dag. Dit zorgt ook voor een betere concentratie.

Daarnaast is beweging ook erg belangrijk. Niet alleen omdat het goed is voor je lichaam, het helpt daarnaast ook om het werk even los te laten. Je hersenen kunnen dan even op adem komen voor een volgende taak of een nieuwe dag.

Documenten

NIEUWSBRIEF

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

                    

Go to top